Тел: +389 33 297 444

  info@atomglass.eu 

Видови стакла

Во доменот на стаклото работиме со разни видови на стакла како термопан стакло, рамно стакло, сигурносно, соларно, декоративно, авто стакло и сл. Стаклото со кое располагаме е од Главербел Белгија . 

     

     

   

Располагаме со широк асортиман на стакло во најразлични димензии :

 • обични стакла флот од 3мм до 15 мм
 • парсол стакла во сите бои со димензии од 4мм -6мм
 • стопсол стакла во сите бои со разни димензии и дебелини .
 • памлекс стакла: проѕирен и мат со разни димензии и дебелина
 • 3+ПВБ+3+ПВБ+3;
 • 4+ПВБ+4+ПВБ+4;
 • 5+ПВБ+5+ПВБ+5.

Располагаме со сигурносни калени стакла во разни димензии и дебелини од 4мм-12 мм . Стакла во најразлични форми за кујни, дневни, бањи и др. Калени и свивани стакла како и лексан - за кровови и градини.
Вршиме фазетирање на сите форми на стакло - правилни, неправилни, кружни и сл.Брусење, кантирање, пескарење во најголеми дименазии, со најразни дизајни по нарачка и полирање на стакло. 

Исто така изработуваме : 

 • Стаклени подови
 • Стаклени маси
 • Стаклени скалила
 • Акустични простории – студија
 • Стаклени кровови
 • Стаклени градини
 • Оранжерии
 • Изработуваме и вградуваме стаклени фасади